Група “Спектрум”

През пролетта на 2012 година няколко приятели от Музикалната академия в София решават да се съберат и да попеят заедно за удоволствие. Макар да творят в различни сфери, ги обединява едно – голямата им страст към съчетанието на човешки гласове в красива хармония. Първата репетиция е повече от успешна – и само броени дни след нея група “Спектрум” е вече факт.

Още от самото начало певците в “Спектрум” експериментират с различни музикални стилове. Като най-успешна за тях се откроява комбинацията между поп, джаз и български фолклор в оригинални обработки, изпълнени акапела. Именно с това съставът печели и първата си голяма награда – първо място в конкурса “Нови гласове” на Българското национално радио, проведен през ноември 2013 г.

“Спектрум” вече има в историята си успешни участия на столична сцена – Зала 1 на НДК, зала “България”, Студио 1 на БНР, художествени галерии и музикални клубове, често гостува и на фестивали и музикални събития в цялата страна. Групата осъществява записи и работи в съвместни проекти с утвърдени български композитори и изпълнители – Александър Бръзицов, Стефан Димитров, Кристиян Бояджиев, Георги Андреев, Васил Петров, Антони Дончев, ФСБ и др.

“Спектрум” са: Боряна Йорданова, Мария Димитрова, Атанас Кулински, Янко Янков, Константин Бейков.