Жури 2012

Елиянка Михайлова е диригент с дългогодишна диригентска практика. Завършила е висшето си образование в Държавната музикална академия при големия български диригент проф. Димитър Русков – един от основателите на хорово-диригентската катедра. След завършването си е диригент на женски хор “Христина Морфова”, а от 1995 – поема ръководството на камерния смесен хор при храм “Света Троица”. С хора реализира редица концертни програми с религиозна и светска музика. Участвала е във фестивали и конкурси във Великобритания, Израел, Гърция, Чехия, Испания, Германия, Италия, Русия и др.
Елиянка Михайлова е председател на Българския хоров съюз.


Юха Холма /роден 1960г./ е една от най-познатите личности на Финландската хорова сцена. Неговата дълга кариера с хорове му е донесла редица успехи от международни хорови конкурси. На международния хоров конкурс – Madetoja на неговия хор е присъдена първа награда, а Холма получава приза за най-добър диригент. Последната първа награда за неговия хор е от 2009г. от международния хоров конкурс „Антон Брукнер“ в Линц, Австрия.
В работата си Юха Холма се опитва да намира нови идеи за представяне на хоровата традиция и често си сътрудничи с артисти от различни жанрове – танцьори, актьори, оркестранти, рок групи и т.н.
Юха Холма е учил дирижиране при Matti Hyökki, Timo Nuoranne, Fransisca P. Ispan и Erik Eriksson. Учил е и кларинет в Сибелиус академия. Дипломирал се е в департамента „Музика и образователни науки“ на Jyväskylä университет.
Като композитор Холма е израснал до един от най-предпочитаните и изпълнявани композитори в момента. Писал е много творби, в това число и за чужди държави, например Швеция и Сингапур. Неговата музика може да се чуе по целия свят. За последните три години той е спечелил първите награди за композиция на четири конкурса. Той пише камерна и оркестрова музика, но най-много са хоровите му творби.


Валентина Георгиева е диригент, преподавател по музика и ръководител на детски вокални формации.
Възпитаник на АМТИ-Пловдив, с преподавател по дирижиране доц. Никола Липов.
Специализирала хорово дирижиране в ДМА “П.Владигеров”-София при проф. Лилия Гюлева.
Активен участник в международни хорово-диригентски курсове, член на Изпълнителното бюро на Български хоров съюз, докторант в НБУ.
Като диригент на смесен хор „Черноморски звуци” е участвала в десетки конкурси и фестивали в Испания, Гърция, Македония, Германия, Италия, Сърбия, Хърватска, Турция, Чехия, носител на награди от национални и международни форуми.
Има издадени 3 компактдиска през 1998, 2004 и 2011г.
С много желание, талант и упоритост тя се стреми, опирайки се на традицията, да придаде съвременен облик на хора в съответствие със световните тенденции в хоровото изкуство.