Отзиви 2017

Короче, съездили мы на фестивальчик, собрали все наградульки, сорвали ГРАНПРИ. ОБОЖАЮ. Болгария. Балчик. Chernomorski Zvutsi Int love love love
Спасибо

Вика Гуцало / 2017


Поздравления за успешното завършване на фестивала.
Изпращам ви видео запис от концерта посветен на рок музиката в Античния театър на Оранж, Франция.
Тук дирижирам “Равнинната страна” на Жак Брел
До скоро

Бисер Костадинов / 2017


Скъпи колеги и приятели,
Искам да изразя възхищението си от това, което видях, чух и най- вече почувствах по време на VII. Международен хоров фестивал „Черноморски звуци”- Балчик.. Трябваше ми време, за да преодолея вълнението си и да осмисля цялата тази феерия от звук, младост, красота, мъдрост и най- вече Музика!
Позволявам си като гост на фестивала /диригент и организатор на детски конкурс/ да споделя впечатленията си.
Започвам от визията на фестивалните проспекти, покани, сценография, интелигентен конферанс и стигна до озвучаване и излъчване на конкурсните програми онлайн, за да направите всички нас свидетели на перфектното журиране и изпълнение на хоровете, участници в ателиетата на Michael Deltchev , Georgi AndreevKonstantin Beykov ….. всичко това надмина очакванията ми.
Присъствах на последния ден от фестивала, в който видяно и чуто ме изпълни с респект и гордост от постиженията на моите колеги. Сега смело мога да заявя, че това е един изключителен хоров фестивал- конкурс, не само на европейско, а на световно ниво, като природните дадености на Балчик, гостоприемството на този град и подкрепата на Община Балчик и спонсори дават допълнително преимущество.
Но,…. всичко това не би се случвало, ако не съществуваше основният двигател на събитието- Валентина Георгиева Valentina Georgieva и нейния прекрасен екип! Благодаря от сърце за празника, който сътворихте за всички нас- участници и гости! Благодаря за Музиката, която ни подарихте!
Чувството, което витаеше в пространството и се усещаше в погледите на всички мога да определя с две думи – Любов и Приятелство! Пожелавам ви здраве, приятели! На многая лета!

Aneta Dragneva Danailova / 2017


Празник на красива музика,без която не можем и приятелство с музика ,за което всеки мечтае …и усмихнати ,щастливи лица. БУТИКОВ е фестивала на Валя и екипа! Подкрепям написаното ,Ани!
Да пребъде Черноморски звуци.

Katya Barulova / 2017


Била съм на две от изданията на фестивала, /а останалите следя от разстояние/ и абсолютно подкрепям написаното от Ани Aneta Dragneva Danailova!
 / 2017


Усещането за безтеглевност докато си в Балчик го създават, разбира се невероятната Валя Valentina Georgieva, изключителния екип от сърцати и отдадени на песента и музиката хористи от Хор “Черноморски звуци” и не напразно фестивалът носи тяхното име International choir festival “Chernomorski zvutsi”, и не на последно място подкрепата на Община Балчик. Но за всичко това – авторитета пред Общината и града, прецизната организация, обичта, вниманието, грижата за всеки и всичко се дължи на харизматичната и голяма душа на Valentina Georgieva!
Точно тя превърна Международния Хоров Фестивал “Черноморски звуци” в емблема на песента и приятелството.
Хвала!
Така се прави!

Vanya Moneva / 2017


За пореден път изживях незабравими емоции със страхотните колеги и приятели от Spectrum Ensemble на фестивала Chernomorski Zvutsi Int в Балчик! 4 дни изпълнени с музика, вдъхновение, работа с прекрасните деца от Траяна Глас – Official и Вокална студия Sunshine! Благодаря!

Yordanka Yankova / 2017


Благодарни сме, че заедно направихме едно забавно и емоционално ателие! До нови акапелни срещи! Chernomorski Zvutsi Int Траяна Глас – Official Вокална студия Sunshine. #Spectrum #Траяна #acapellaworkshop #acapella #Високо

spectrumvoices / 2017


Едни незабравими преживявания на фестивала-конкурс “Черноморски звуци-2017”.Безкрайно много са хората, на които искаме да благодарим от сърце за тези емоции, коио изпитахме всички заедно!!

Marek Dyakov / 2017


Вот и закончилась наша поездка в солнечную и гостеприимную Болгарию. Спасибо организаторам фестиваля Chernomorski Zvutsi Int и Valentina Georgieva за приглашение, композитору Georgi Andreev за совместные репетиции и красивую песню, фотографу Rossen Donev за прекрасные фотографии (несколько штук мы утащили в свой альбом), нашему отелю Hotel & Spa Regina Maria – Balchick, Bulgaria за теплое и внимательное отношение, всем участникам фестиваля. Небольшой уютный Балчик, его солнце и море, чудесный ботанический сад и уникальные розы, маленькие улочки и магазинчики, прогулка на паруснике – все это и многое другое мы будем вспоминать еще очень долго.
Наше выступление состоялось 9 июня и включало 6 произведений. Одно из них, болгарская песня “Спи, мой Дамянчо”, была исполнена впервые. Солист – Семен Бесперстов (кларнет)

Жар-Сокол хор / 2017


Didžiuojuososi savo nuostabiu choru “Perpetuum mobile”. Noriu pasidžiaugti mūsų laimėjimu tarptautiniame chorų konkurse Bulgarijoje. Tapome vaikų ir jaunimo chorų kategorijos nugalėtojais. Mano mergaitės nerealios, kūrybingos, darbščios, atsakingos ir pačios gražiausios. Įdomios vasaros, daug įspūdžių ir gero poilsio! Myliu Jus visas!

Beata Kijauskienė / 2017