dsc_2901-r.jpg

Фестивален град

Балчик е един от най-красивите крайбрежни градове на България, туристически център с богата история, забележителна архитектура и красива природа. Той се намира в Североизточна България, на брега на Черно море, на 40 км от Варна.

В Балчик ще можете да видите прочутият дворец на румънската кралица Мария, най-голямата Ботаническа градина на Балканите и храма на Богинята майка Кибела.

През лятото Балчик се превръща в културна столица на Северното черноморие, посрещайки творци от цял свят. Огърлицата от фестивали се съчетава с богатата история, напластена от наследството на седем цивилизации.

Международният хоров фестивал „Черноморски звуци“ е празник на песента, морето, хармонията, красотата и приятелството.

В първите десет издания на фестивала участваха 203 хорови състава, повече от 5500 певци от България, САЩ, Канарски острови, Румъния, Литва, Латвия, Швеция, Финландия, Естония, Германия, Франция, Чехия, Украйна, Русия, Турция, Холандия, Дания, Хърватска, Полша, Молдова, Сърбия, Македония и Гърция.

Голямата цел на фестивала е да строи мостове между нации, култури, композитори, диригенти и хорови състави от цял свят.

Официалните концертни прояви се излъчват в интернет, в реално време.

Елате в Балчик и станете част от следващото издание на фестивала, за да намерите нови приятели, да преживеете радостта от музиката и да се насладите на черноморското крайбрежие.