Емил Струнджев

Емил Струнджев е роден в гр. Лом. Висше образование придобива във АМТИИ – гр. Пловдив. Веднага след дипломирането си постъпва на работа в СОУ „Кл. Охридски“ гр. Добрич, като преподавател по история на музиката, хармония в музикалните паралелки. Натрупаният опит в академията и практиката извън института предава на учениците си в класа по вокално майсторство. 1998 г. започва работа като “Ръководител сектор културни и развлекателни програми” в курортен комплекс Албена. В периода 2003-2007 г. е Директор продукция и Изпълнителен продуцент в “Мирамар филм”, София. От 2008 г и до сега – Председател на Арт център Стринджендо, гр. София. Работи активно за развитието на фестивалното движение у нас и в чужбина – Директор на МФИ „ТРИКСИ“, гр. Балчик.

Работата с деца подтиква творческия импулс у композитора и налице са над 60 песни, част от тях издадени в 5 авторски албуми. Негови творби и аранжименти присъстват в учебни пособия на МОН., носят първи награди от конкурсите „Златният петел“, „Милион чудеса“ и др. Съавтор е на учебник по солфеж и теория на музикално изразните елементи 11-12 клас – раздел „Хармония“.

Емил Струнджев е носител на почетното отличие на МОН „Неофит Рилски” за високопрофесионална дейност като педагог. Представя България на международни форуми в Европа, Азия, Америка.