Катя Барулова – завършва Музикалното училище в гр.Котел. Магистър е по музика е от 1988 г. на Музикалната академия в Пловдив, с дългогодишен опит в хоровото изкуство като диригент на Народния хор на Националното училище за фолклорни изкуства „Филип Кутев” гр.Котел.
Има стотици концерти в България и по света, многобройни награди от международни конкурси и фестивали. Носител е на награда за принос в развитието на българската културата и златна лира на СБК.
През 2010 година основава  фолклорна формация „Катена– гласове от България”, с която осъществява редица концерти в страната и чужбина - участие на младежки фестивали, ежегодни изпълнения на  песни от български композитори на форума Нова Българска музика, филмов проект „Звук и пространство” и др.
"Това, към което се стремя, е преди всичко изразността. Композицията на цялостния вокален спектакъл трябва да даде израз на истински чувства, да сгъстява усещанията.
Харесва ми да обединявам тази артистична, уникална енергия и да и придавам неописуеми форми и състояния - да разширявам диапазона на внушенията,  да трансформирам сценичното пространство. Вярвам силно в това мое послание!”