Visit our Youtube chanel

Visit our VK pageVisit our FB pageЕnglish version

 

a blagoevaДоц. Адриана Благоева е завършила НМА „проф. П. Владигеров” в София със специалност „Хорово дирижиране“ и понастоящем преподава в Академията. Тя е носител на „Специалната награда за диригент“ от Първия международен хоров конкурс в Болцано, Италия през 2000 г. От 1989 г. е диригент на Хора на софийските момчета. Под диригентстовото на Адриана Благоева Хорът на софийските момчета е спечелил една Голяма, четири Първи и четири Втори награди от шест международни хорови конкурса.


f pavlovПроф. Филип Павлов завършва Българска държавна консерватория с две специалности: пиано - при проф. М. Петкова и композиция - при проф. Ал. Райчев. Специализира в Париж и участва в международен конкурс по композиция в Амстердам. Активно концертира като пианист в солови, оркестрови и камерно-ансамблови изяви. Работи като преподавател в ДМА. Професор (от 1998) в ЮЗУ “Н. Рилски” (Благоевград) и ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“. Носител на награди от конкурсите: “Св. Обретенов”, за камерна музика в Белград, клавирния конкурс “Синегалия” в Италия, конкурс за композиция “Валентино Буки” в Рим и др. Автор е на: симфонична и камерна музика; хорови песни; мюзикъли; оратории; кантати и вокални цикли; театрална музика; детски песни.


Валентина Георгиева е диригент,  преподавател по музика  и ръководител на детски вокални формации.
Възпитаник на АМТИ-Пловдив, с преподавател по дирижиране доц. Никола Липов.
Специализирала хорово дирижиране в ДМА “П.Владигеров”-София при проф. Лилия Гюлева.
Активен участник в международни хорово-диригентски курсове, член на Изпълнителното бюро на Български хоров съюз,  докторант в НБУ.
Като диригент на смесен хор „Черноморски звуци” е участвала в десетки конкурси и фестивали в Испания, Гърция, Македония, Германия, Италия, Сърбия, Хърватска, Турция, Чехия, носител на награди от национални и международни форуми.
Има издадени 3 компактдиска през 1998, 2004 и 2011г.
С много желание, талант и упоритост тя се стреми, опирайки се на традицията, да придаде съвременен облик на хора в съответствие със световните тенденции в хоровото изкуство. 

 

 

ТЕЛЕФОНИ: 0579 72123  |  0885011265 |  EMAIL: festival[at]chernomorskizvutsi.com